Aqua Totaal Techniek Relaxed met water: Aqua Totaal Techniek
 
home Qaua Totaal Techniek Meer informatie over de zwembaden van Aqua Totaal Techniek Qaua Totaal Techniek Meer informatie over zwemvijvers en spiegelvijvers Aqua Totaal Techniek Fonteinen Qaua Totaal Techniek meer informatie over sauna's en stoombaden Qaua Totaal Techniek contact  
Whirlppl,s jacuzzi of spa (saunabouw, jacuzzibouw, saunaleverancier, leverancier van spa's)

Finse sauna
In een Finse sauna, ookwel de droge sauna genoemd, wordt de lucht verwarmd door een houtkachel of een elektrische saunakachel. Op de kachel liggen stenen waarop water (eventueel met aroma's of etherische olie) kan worden gegoten voor (extra) stoom. Finse sauna's zijn bekleed met hout (o.a. Hemlock, Espen, Kiefer, Ceder of Albachi)
T: 80/100 ºC
LV: (luchtvochtigheid) ca. 15%

Turks stoombad
Door de hoge luchtvochtigheid in een Turks stoombad (ookwel Turkse sauna genoemd) ligt de temperatuur aanzienlijk lager. De stoom reinigt tot diep in de poriën en na afloop voelt u zich weer helemaal als herboren. Een Turks stoombad wordt vaak betegeld of afgewerkt met een waterdichte wandpleister (tadelakt).
T: 45/60 ºC
LV: ca. 70-90%

Biosauna
In een Biosauna is de saunakachel vervangen door een combinatiekachel met waterreservoir. Qua temperatuur en luchtvochtigheid ligt de Biosauna tussen de Turkse en Finse sauna in.
T: ca. 60 ºC
LV: ca. 40%

Infrarood sauna
Hierbij zorgen infraroodstralen voor de intensieve warmte. De warmte dringt enkele millimeters in de huid waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De straling heeft een helende werking op huid en spieren en zal u harder laten zweten.
T: ca. 45/60 ºC
LV: ca. 15%

combi-sauna
Als u niet kunt kiezen; een combinatie-sauna met zowel een kachel als infrarood.
Bekijk foto's van Aqua Totaal Techniek in Schijndel
 
Aqua totaaltechniek mail naar Aqua totaal Techniek telefoon
Marinus Web&Design: